ontwerper & eigenaar

jeroen den Dekker

Ontwerper en producent

Wheels of Steel Haarlem is een onderneming van Jeroen den Dekker.

Een Haarlemmer met een grote passie voor Product Design en techniek. Al zijn gehele werkzame leven is hij betrokken bij het vormgeven en produceren van producten in de werktuigbouw en metaaltechnische sector.

 

 

Producten en halffabricaten voor uiteenlopende toepassingen. Van massa tot maatwerkopdrachten. Zowel technisch als vormgevend heb ik tientallen jaren praktijkervaring in de Nederlandse maakindustrie. Gespecialiseerd in metaalvervormingstechnieken en CAD/CAM systemen. Voor veel toonaangevende bedrijven en designers heb ik mee mogen werken aan het ontwikkelen van ideeën en ontwerpen tot fysieke producten. Deze ervaring en beschikking heb ik kunnen gebruiken bij het creëren van producten in eigen beheer.

 

Industrieel vormgeven en produceren is hedendaags grotendeels gedigitaliseerd. Ze zijn technisch gezien steeds meer met elkaar verweven. Dit maakt het mogelijk om moderne en flexibele productiemethodes inzetbaar te maken voor maatwerk-producties in kleinere serie. Gemaakt met een hoge nauwkeurigheid en kwaliteit. 

Deze kwaliteit wordt mede bereikt door gebruik te maken van materialen zoals staal en hout in hun puurste vorm. Afgewerkt met duurzame coatings.

 

Door alle facetten in het proces in eigen beheer te houden en te produceren in Nederlandse fabrieken, is het maken van keuzes in materiaalgebruik, oppervlaktebehandeling en kleurgebruik verder te personaliseren.

wheels_of_steel_over_turntable

Vormgeving

Voor mij moet een ontwerp onderscheidend genoeg zijn om het ook daadwerkelijk in productie te nemen. De WOS-Bamboo platenspeler die ik ontwikkelde is daar  een absoluut voorbeeld van. Een cirkelvormige platenspeler met een modern-klassiek design. Grotendeels opgebouwd uit staal en bamboe hout. 

 

Het ontwerp is geïnspireerd door moderne platenspeler-designs uit de jaren 60 en 70. Technisch en vormgevend vertaald naar het heden.

 

Onderscheidend en tijdloos.

Informatie

Wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op.